Ostoskori

Yhteensä€0

Kylmäpuristettu vai pastöroitu smoothie? Mikä ero näissä oikeastaan on?

syyskuu 29th 2019


Smoothie on hyvä ja nopea välipala, jonka voi napata kaupasta vaikka töiden jälkeen pieneen nälkään. Tai jos aamupalalla ei mene mitään kiinteää, valmissmoothie voi pelastaa aamun väsymyksen.

Suomessa kaupan hyllyillä on suuri määrä erilaisia lämpimässä säilyviä smoothieita monessa eri maussa. Lämpimässä säilyminen on kätevää kun smoothieta voi säilyttää kassissa koko päivän ja niille on oma paikkansa silloin, kuin kylmäsäilytykseen ei ole mahdollisuutta, mutta Humble voi tarjota näille paremman vaihtoehdon.

Pastörointi vs. Kylmäpuristus

Smoothieiden ja mehujen käsittely on välttämätöntä, jotta tuote säilyy kaupan hyllyllä, eikä haitalliset bakteerit pääse kasvamaan (esim. E.Coli).

Mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä pastörointi tekee smoothielle? Pastöroinnissa smoothie ”keitetään” korkeassa, lähes 100 asteen lämpötilassa, jotta päästään eroon bakteereista, jotka huoneenlämmössä pääsisivät kasvamaan ja pilaamaan juoman. Samalla kuitenkin tuhoutuu myös paljon hyödyllisiä vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja – tämä tarkoittaa sitä, että ravintoaineita täynnä olevat hedelmät, marjat ja vihannekset muuttuvat hyvin ravintoköyhiksi.

Siirrytään sitten vaihtoehtoiseen tapaan, johon käytetään nykypäivänä uutta HPP -prosessia (High Pressure Processing). HPP poikkeaa pastöroinnista siten, että tuotetta ei kuumenneta missään vaiheessa. Smoothie pakataan pulloon, jonka jälkeen se altistetaan korkealle paineelle, jossa bakteerit menevät lepotilaan, mutta ravintoaineet ja maku säilyvät. Käsittääksesi käytettävän paineen määrän, voit ajatella miltä tuntuisi olla 60km syvyydessä meressä.

Raikkaampi maku – Humble Raikas luomu smoothie

Humble Raikas luomu smoothie valmistetaan pelkistä luomu hedelmistä. Tuore ja raikas, aito hedelmäinen maku, sekä pidempi säilyvyys taataan kylmäpuristuksella. Humble smoothieissa ei ole lisättyä sokeria, gluteenia tai mitään eläinperäistä. Valitsemalla luomun varmistat myös, että et tankkaa kehoosi torjunta-aineita. Humble Raikas luomu smoothieta on saatavilla kolmessa ihanassa maussa.

Smoothien luonnollinen erottuminen hyllyssä on normaalia, sillä näissä smoothieissa ei käytetä emulgointiaineita, jotka pitäisivät tuotteen tasaisena. Humble Raikas smoothiet on pakattu pantillisiin, kierrätettäviin pulloihin, sillä HPP:ssä voidaan tällä hetkellä pakata ainoastaan muovipulloihin. Lähitulevaisuudessa pakkaaminen onnistuu myös lasipulloihin tai kompostoituviin pulloihin.

Terkuin,

Sara, Tuotepäälikkö

Jaa tämä postaus